Dolar Hızlı Bir Şekilde Düşmeye Devam Ediyor!

Dolar / TL, 7 TL’nin üzerine başladığı haftaya pazartesi günü aksiyon planı kapsamında alınan önlemlerle 6 TL’nin altında devam ediyor.

BDDK’nın swap(*) işlemlerini özsermayenin yüzde 50’siyle sınırlaması ve ardından bu oranı yüzde 25’e çekmesi, Hazine Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın serbest piyasa dinamiklerine bağlı kalınacağını belirterek gerekli tüm araçların kullanılacağını söylemesi, Merkez Bankası’nın likidite sağlayan döviz ve TL hamleleriyle piyasaların nefes almasına olanak sağladı.

Davranışsal finans tarafında da döviz mevduatlarıyla ilgili İş Bankası, Garanti Bankası, Akbank, Denizbank Genel Müdürlerinin mevduatlarda sorun olmadığını, giriş ve çıkışların dengeli olduğunu vurgulaması hareketlerin spekülatif olduğunu belirtmesiyle kurdaki düşüş kalıcı oldu.

Dolar kuru dün itibarıyla bu gelişmelerin ışığında 5.90 seviyesine dek indi, euro 7.90’lara kadar çıktığı seviyeden 6.68’i gördü.

BRUNSON KARARI YUKARI ÇEKTİ, KATAR HABERİ DÜŞÜRDÜ

Rahip Brunson’un ev hapsinin kaldırılmasına yönelik itirazın reddedilmesiyle kurdaki aşağı yönlü hareket bir süreliğine terse döndü. Dolar / TL yeniden 6.10 – 6.20 bandına çıkarken euro da 7 seviyesinde dalgalandı ancak akşam saatlerinde piyasaları sevindiren iki haber daha geldi.

dolar-dusuyor-1

Paylaş

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir