Kemelyalı Kadın” 4-6 ve 8 Ocak’ta İzmir’de Sergilenecek

İzmir’de çocuk tiyatrosu sanatseverlere sunulacak. Dokuz Eylül Üniversitesi’nde saat 8’de düzenlenecek olan tiyatroya katılımın yoğun olması bekleniyor.

İzmir Devlet Opera ve Balesi’nde Fransız yazar Alexandre Dumas’ın aynı adı taşıyan romanından önce tiyatro ve operaya, daha sonra baleye uyarlanan “Kamelyalı Kadın”, 4, 6 ve 8 Ocak’ta Dokuz Eylül Üniversitesi Sabancı Kültür Sarayı’nda saat 20.00’de sahnelenecek.

Haldun Özörten’in yazdığı ve sahneye koyduğu “Sihirli Dünya” çocuk müzikali ise 5 Ocak’ta saat 14.00’te Elhamra Sahnesi’nde çocuklarla buluşacak.

Türk besteci Tolga Taviş’in, yirminci yüzyıl başlarında Osmanlı İmparatorluğu döneminde Karadeniz Bölgesi’nde yaşamış bir eşkıyanın yaşamını anlattığı Hekimoğlu operası, 11 Ocak’ta Elhamra Sahnesi’nde saat 20.00’de gösterilecek. Yaşanmışlıktan yola çıkılarak o dönemdeki toplumsal yapının irdelendiği temsilde, Osmanlı’nın çok uluslu yapısı içinde, göçlerle değişen köy yaşamı, yaşanan çatışmalar, bu çatışmaların yarattığı travma ve isyanlar anlatılıyor.

dokuz-eylul-universitesi-cocuk-tiyatrosu

Paylaş

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir