Kocaeli’de DEAŞ Düzenlenen Operasyonda 15 Kişi Gözaltına Aldı!

İstanbul’da terörle mücadele ekiplerince düzenlenen eş zamanlı operasyonlarda terör örgütü DEAŞ ile bağlantısı olduğu iddia edilen 15 kişi gözaltına alındı.

Kocaeli‘nin 5 ilçesinde ve İstanbul’da terörle mücadele ekiplerince düzenlenen eş zamanlı operasyonlarda terör örgütü DEAŞ ile bağlantısı olduğu iddia edilen 15 kişi gözaltına alındı. Operasyon anı ise polis kameralarında kaydedildi.

Kocaeli’de DEAŞ terör örgütü hedef ve ideolojisi doğrultusunda faaliyette bulunan ve örgüte eleman kazandırma çalışmalarına katıldığı belirlenen 16 kişi hakkında yakalama kararı çıkarıldı. Kocaeli Emniyet Müdürlü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, sabahın erken saatlerinde DEAŞ terör örgütüne yönelik operasyon düzenledi. Kocaeli’nin İzmit, Darıca, Gebze, Dilovası ve Derince ilçeleri ile İstanbul’da eş zamanlı düzenlenen operasyonlarda 15 kişi gözaltına alındı.

Polis kamerası tarafından saniye saniye kaydedilen operasyonda şahısların ikametlerinde yapılan aramalarda ise çok sayıda örgütsel doküman, dijital materyal ve 1 pompalı tüfek ele geçirildi. Gözaltına alınan ve emniyete götürülen D.A., B.A., E.A., E.B., H.İ., O.M.I., R.T.L., Y.Ç., Y.E.S., M.S., E.K. A.B. M.Z.Y., T.K. ve M.Y. adlı şahısların işlemlerinin devam ettiği öğrenildi.

daes-operasyonu-1

Paylaş

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir