Mustafa Uslu’dan Başyapıt Ayla Filminin Telif Hakkı Koruması Konusunda Sert Yanıt!

Mustafa Uslu, telif hakkını ihlal eden bilişim suçluları için hukuk ekibi ve bilişim kadrosu kurarak, filmi yayımlayan kişiler hakkında maddi manevi tazminat ile savcılığa suç duyurusunda bulundu. Haricen Google Arama Motoru’na yaptığı şikayetleriyle, izni olmadan filmi internet sitelerinde yayımlayanlara ağır yaptırımlar uygulattı.

Mustafa Uslu, 2017 yılına damgasını vuran Ayla filmi ile gündeme oturmuştu. Şimdilerde ise skandal bir olay yaşıyor. Ajansımızın aldığı bir duyuma göre: Uslu’nun gündeminde; yapımcılığını üstlendiği Ayla filminin bilişim korsanları tarafından internet sitelerine sızdırılması var. Bu durumun neticesinde Mustafa Uslu, yapımcılığını üstlendiği filmin internet üzerinde yayınlanan ilk çıkış kaynağını tespit etti ve konu ile ilişkili savcılığa suç duyurusunda bulundu. Mustafa Uslu’dan gelen şikayet üzerine savcılık, filmi internet sitelerine ilk sızdıran kişiyi tespit edip, zanlı hakkında gerekli işlemleri başlattı. Savcılığın yaptığı bir açıklamaya göre; filmin yayınını devam ettiren internet siteleri hakkında kapsamlı araştırma yapılıyor.

Filmi yayanlar hakkında ağır tazminat davaları açıldığı ajansımızca tespit edilmiştir. Filmin telif hakkını ihlal edenlere ağır yaptırımlar uygulanıyor ve bilişim ekipleri hala daha filmin yayınlandığı siteler hakkında çalışmalar yürütmektedir. Haricen hukuk büroları bu konuda Google ile irtibatlı olarak sürekli bir çalışma yapıyor. Son 1 hafta içinde 200 farklı adresten filmin kaldırıldığı öğrenildi. Konuyla ilgili kapsamlı araştırmalar devam ediyor.

 

Paylaş

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir