Mısır ve Sudan Arasında Savaş Durumu

İki Ülke Arasında Her An Savaş Başlayabilir! Olağanüstü Hal İlan Edildi

Sudan ordusunun, Eritre sınırında yer alan Kassala eyaletine gönderdiği takviye birliklerin bölgeye ulaştığı bildirildi.

Sudan resmi haber ajansı SUNA’da yer alan habere göre, orduya bağlı Hızlı Destek Kuvvetleri (RSF) birlikleri Kassala eyaletine ulaştı.

ASKERİ BİRLİKLER VATANDAŞLAR TARAFINDAN KARŞILANDI

Birlikler, Kassala Valisi Adem Cemma ile üst düzey devlet adamlarının yanı sıra vatandaşlar tarafından karşılandı.

 

Cemma, RSF birliklerinin, sınır bölgeleri, ekonomi ve toplumun korunması ile vilayet için destek anlamına geldiğini ifade ederek, “Kassala vilayeti, insan, mal ve silah kaçakçılığı gibi bazı sorunlarla karşı karşıya.” dedi.

BÖLGEDE GERGİNLİK HAKİM

RSF komutanlarından Kurmay Albay Yasir el-Bathani, Kassala vilayetine valiliğin emrinde olmak üzere geldiklerini söyleyerek, “Verilen herhangi bir emir için hazırız.” diye konuştu.

Eritre ve Sudan sınırı, Hartum basınında, “Eritre ve Mısır askerlerinin Sudan sınırında konuşlandığına” ilişkin iddiaların ardından gerginliğe şahit oluyor.

OLAĞANÜSTÜ HAL İLAN EDİLİDİ

Sudan, Darfur bölgesinde orduya karşı savaşan isyancıların Mısır’a ait zırhlı araç ve ekipman kullandığını belirtirken, Kahire yönetimi ise hakkındaki suçlamaları reddederek komşu ülkelerin egemenliklerine saygı gösterdiğini savunmuştu.

Sudan’ın doğu sınırındaki Kassala Eyaleti Valiliği, 2017 yılına ait cumhurbaşkanlığı kararnamesi uyarınca 31 Aralık’ta bölgede olağanüstü hal ilan edildiğini ve 5 Ocak 2018 itibarıyla Eritre ile bütün geçişlerin kapatıldığını açıklamıştı.

mısır-sudan

 

Paylaş

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir